Отидете към основна версия

4 471 6

Skoda разкри повече подробности за новия си бюджетен модел

  • skoda-
  • slavia-
  • kushaq

Slavia ще бъде позициониран под Octavia и ще е вторият проект специализиран за индийския пазар

Както и по-рано ви разказахме, Skoda подготвя нов бюджетен модел в своето портфолио, който към момента ще се предлага само на индийския пазар. Това е вторият модел на чехите, разработен за местния пазар след като по-рано тази година видяхме SUV-то Kushaq.

Новият модел ще носи името Slavia, което е препратка към първите велосипеди, произведени от Вацлав Лорин и Вацлав Клемент, основали чешката компания. През 1899 година същото име е използвано и за мотоциклети на марката, а през 2020 година компанията показа концепта Slavia, който за съжаление няма много общо с автомобила, който ще видим тази зима в серийна форма.

Към момента се знае, че модела ще замени Rapid, като най-вероятно ще наследи част от дизайнерските решения на Fabia, но в седан или лифтбек вариант, типично за Skoda. От компанията не упоменават двигателите с които ще се предлага Slavia, но според запознати това ще бъдат 1.0-литровия и 1.5-литровия бензинов мотор на марката с механична или автоматична трансмисия.

Въпреки, че моделът е разработен изключително за индийския пазар, то по-ранни слухове разкриха, че той може да се превърне в глобален и с леки промени да бъде представен и в други страни. Все пак това ще разберем на малко по-късен етап, а официалното представяне на Slavia ще се състои тази зима.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Skoda най-после показа новия Rapid

    Rapid беше спрян в Европа в края на 2019 г. Тогава той беше заменен от модела Scala. Rapid обаче продължи да се прави с това име, но за пазарите в Инд ...
    03.11.2021
    10 520
    16