Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 12:05 4 429 6

Skoda разкри повече подробности за новия си бюджетен модел

  • skoda-
  • slavia-
  • kushaq

Slavia ще бъде позициониран под Octavia и ще е вторият проект специализиран за индийския пазар

Skoda разкри повече подробности за новия си бюджетен модел - 1

Както и по-рано ви разказахме, Skoda подготвя нов бюджетен модел в своето портфолио, който към момента ще се предлага само на индийския пазар. Това е вторият модел на чехите, разработен за местния пазар след като по-рано тази година видяхме SUV-то Kushaq.

Новият модел ще носи името Slavia, което е препратка към първите велосипеди, произведени от Вацлав Лорин и Вацлав Клемент, основали чешката компания. През 1899 година същото име е използвано и за мотоциклети на марката, а през 2020 година компанията показа концепта Slavia, който за съжаление няма много общо с автомобила, който ще видим тази зима в серийна форма.

Skoda разкри повече подробности за новия си бюджетен модел

Към момента се знае, че модела ще замени Rapid, като най-вероятно ще наследи част от дизайнерските решения на Fabia, но в седан или лифтбек вариант, типично за Skoda. От компанията не упоменават двигателите с които ще се предлага Slavia, но според запознати това ще бъдат 1.0-литровия и 1.5-литровия бензинов мотор на марката с механична или автоматична трансмисия.

Въпреки, че моделът е разработен изключително за индийския пазар, то по-ранни слухове разкриха, че той може да се превърне в глобален и с леки промени да бъде представен и в други страни. Все пак това ще разберем на малко по-късен етап, а официалното представяне на Slavia ще се състои тази зима.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    8 5 Отговор
    Чакаме Шкода Левски и Шкода ЦСКА.
  • 2 Венци Слабия

    2 5 Отговор
    Тия момчета чехчета пак нещо се бъзикат с вековен футбален клуб!
  • 3 Няма коли

    10 1 Отговор
    Абе хора отидох да купувам нова кола ами няма, няма дачии, няма рена, няма шкоди, няма фиати и не е ясно кога ще имало .. казват средата на другата година... Май цените на колите втора ръка ще се качат в крак с инфлацията... Не знам какво става..

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Силовак

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Няма коли":

    Мерцове нови бол колкото щеш....
  • 5 Ehaaa

    2 1 Отговор
    Ще чакам следващата - Локомотив! И да е яка като локомотив - хаха!
  • 6 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Няма коли":

    Как така няма?!