Отидете към основна версия

6 772 14

Chery стартира продажбите на кола за 8000 лв.

  • chery-
  • qq

Моделът QQ, още в първия ден, беше купен от над 15 хиляди души

От началото на ноември Chery започна приемане на заявки за електрическата кола QQ с базова цена от само 29 900 юана (8 000 лв.). Въпреки простотата на дизайна и субкомпактните размери (дължината от броня до броня не надвишава три метра), публиката горещо прие иновацията.

За това говори факта, че повече от 63 хиляди купувача направиха предварителни поръчки за градското автомобилче, при това само за 24 часа! Моделът QQ, още в първия ден на продажбите си, беше купен от над 15 хиляди души.

Новото QQ навлиза на китайския пазар под марката iCar, а любопитното за иновацията е, че използва облачните услуги на Alibaba. Това означава, че собствениците ще могат да се свързват с електрическа кола от смартфон и да използват градската кола чрез абонамент. Моделът ще се превърне в основен конкурент на най-евтината ел. кола - Wuling Mini EV.

Дизайнът на Chery iCar QQ е елементарен - под пода има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 9.6 или 13.9 киловатчаса, електрическият мотор, отговарящ за задвижването е монтиран на задната ос и развива мощност от 27 конски сили. Максималният въртящ момент е 85 Нм.

Автономният пробег на Chery QQ е 120 или 170 километра според стария цикъл NEDC, което означава, че батерията ще трябва да се зарежда по-често. Това е и най-лекият градски автомобил, който тежи само 669 килограма.

Разполага с четири места, а срещу доплащане се предлага мултимедийна система със сензорен екран, климатик, въздушна възглавница за водача, сензори за налягане в гумите, сензори за паркиране и камера за задно виждане. Серийно има само ABS.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини