Отидете към основна версия

7 841 27

Nissan Qashqai с уникален двигател - скоро

  • nissan-
  • qashqai

Хибридът, в който двигателят с вътрешно горене е само генератор, вече се тества по обществените пътища

Nissan представи новия Qashqai през февруари тази година. Засега кросоувърът се продава само в Европа и у нас, оборудван само с два меки хибрида, базирани на 1.3-литров двигател. Мощността им е 140 к.с. (240 Нм) и 158 к.с. (260 Нм). Съвсем скоро обаче ще се появи още един хибриден тракт, чиито изпитания вече приключват.

Motor.es пусна снимки на Qashqai с хибрида e-Power, който се тества по обществените пътища. Агрегатът използва 1.5-литров бензинов двигател като генератор и не е директно свързан с колелата. Той зарежда батерията, която от своя страна захранва електрическите двигатели. Мощността на този силов тракт е 190 к.с., а пиковият момент - 330 Нм.

Както можете да видите на снимките, новата версия на Qashqai не се различава от останалите. Ще се издава само от табелите на задната врата. Но новият Nissan Qashqai ще бъде мощен и бърз като електрически автомобили, без да зависи от зарядните станции. Премиерата на иновативната версия ще се състои следващата година, след което ще влезе в продажба през третото тримесечие.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.

Свързани новини