Отидете към основна версия

5 774 9

Шофьор на Suzuki отнесе "солена" глоба за това, че има гума на мястото на седалката (ВИДЕО)

  • suzuki-
  • jimny-
  • глоба

Максималната глоба, която е наложена и на водача на Suzuki-то, за безразсъдно шофиране, е почти 1 600 евро по текущия обменен курс

Полицията в австралийския щат Куинсланд забелязва на пътя необичайно Suzuki Jimny, превърнато в пикап. Приближавайки се до колата, която е спряна за проверка, служителите установяват, че тя е почти напълно разглобена: липсват не само всички стъкла и светлини, но и седалките. Шофьорът на Jimny-то седи на свободно поставено резервно колело и, разбира се, не е закопчан с предпазен колан. Освен това колата няма и скоростен лост.

Може би гумата е само временно решение, към което собственикът на Jimny-то прибягва поради липса на истинска седалка, но полицаите не оценяват този арт дизайн и налагат много глоби на шофьора, като го обвиняват и за неоправдано рисково шофиране.

Така шофьорът на разглобеното Jimny ще трябва да плати скъпо за пренебрегването на очевидния факт, че пикапът не може да се кара така. Максималната глоба, която е наложена и на водача на Suzuki-то, за безразсъдно шофиране в Австралия е 2500 местни долара, или почти 1 600 евро по текущия обменен курс. При утежняващи обстоятелства наказанието за нарушение може да бъде лишаване от шофьорска книжка за срок от шест месеца или дори една година затвор.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини