Отидете към основна версия

13 019 12

5 легендарни германски автомобила, които празнуват юбилей през 2022 г

  • легендарни автомобили-
  • юбилей-
  • германски автомобили

Тази година няколко известни модела на световни автомобилни марки празнуват юбилей. Ето кои са те.

Audi 80 (B1)


Като независим модел Audi 80 (B1) дебютира през 1972 г. Година след дебюта, иновацията стъпва на европейския пазар. Външността на тази кола е разработена от ItalDesign и беше удостоена с титлата "Европейски автомобил на годината".

BMW Серия 5 (E12)


За първи път легендарният седан с фабричен индекс E12 се появява на бял свят през 1972 година. Автомобилът стана първият в новата номенклатура на имената на гамата на BMW. От тази "петица" компанията започна да разделя линията на серии. Такива обозначения се използват и днес.

Mercedes-Benz S-Klasse (W116)


Буквата S в имената на представителните седани на марката Mercedes-Benz се появява от средата на миналия век. Но официалното име S-Klasse е дадено на модела едва през 1972 г. Тази кола е с индекс W116.

BMW Серия 3 (E30)


Моделът E30, представен през 1982 година, включва много форм фактори - от купе и кабриолет до седан и комби.

Mercedes-Benz 190


Появилият се през 1982 г. седан също остави забележима следа в историята на немската марка. Първият компактен модел, проектиран като конкурент на "тройката" на BMW, първоначално беше посрещнат от феновете на марката без ентусиазъм. Впоследствие, за 11 години производство, моделът се продаде по целия свят с тираж от близо 1.9 милиона бройки.

Това са практични и в същото време солидни автомобили, които се отличават с мощност, висока скорост и най-вече надеждност. Някои от тях все още могат да бъдат закупени на вторичния пазар в доста добро състояние. Какви екземпляри се продават у нас, можете да видите в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини