Отидете към основна версия

32 447 47

Американци изкарват десетки хиляди долари като снимат работещи автомобили по улиците

  • америка-
  • ню йорк-
  • запалени автомобили-
  • схема

25% от глобите към шофьорите отиват към човека, който е изпратил видеото

Снимка: Shutterstock

Американци измислиха хитра схема, която им позволява да изкарват отлични пари само от изпращане на видеа до местните власти. През 2019 година местната управа в Ню Йорк въведе програма, която позволява на гражданите да заснемат видеа с оставени работещи автомобили на улицата, получавайки 25% от глобата, която собственикът на колата плаща.

За целта, умелите „бизнесмени“ трябва да заснемат видео с дължина от 3 минути в което се вижда, че в автомобила няма никой и той е оставен на улицата с неизгасен двигател. Ако същото нарушение е в училищна зона, дължината на клипа трябва да е само една минута.

Тази кампания събира група от около 60 човека, наречена “Idle Warriors”, която обикаля Ню Йорк и снима нарушители, за да се бори с вредните емисии и разбира се, да финансира участниците си.

Един от участниците в групата се хвали, че успява да изкара 125 хиляди долара от разпращане на такива видеа. „Ако искаш да промениш държанието на някого, най-добрият начин е да му бръкнеш в джоба.“, казва пазителят на реда.

Най-големите нарушители са превозните средства на компаниите за доставки, които към момента дължат близо половин милион долара на властите.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 88 гласа.

Свързани новини