Отидете към основна версия

1 545 4

Ford започна производството на електрическия F-150

  • ford-
  • f-150-
  • пикап-
  • lightning

Заводът е исторически за марката

След като набра над 200 хиляди поръчки за електрическия Ford F-150, американската компания официално стартира производството му. Моделът ще се сглобява на историческия за марката завод Rouge, където преди 101 години е започнало производството на трактори.

От компанията не казват кога ще са първите доставки, но с изключителния брой поръчки, возилото най-вероятно ще се среща често по американските улици, подобно на своя конвенционален събрат. От Ford планират да правят по 150 хиляди екземпляра на година, но това ще се случи най-рано през 2023, когато заводът трябва да заработи на пълни сили.

От компанията се хвалят, че над 75% от поръчките са за клиенти, които никога до сега не са купували Ford, което е изненадващо. В момента на пазара се предлага единствено електрическия пикап на Rivian – R1Т, но съвсем скоро очакваме там да се присъединят и още модели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo

    Ford Taurus отдавна престана да бъде "американски". В САЩ последният автомобил с това име беше пуснат през пролетта на 2019 година. Но още п ...
    29.04.2022
    5 566
    4