Last news in Fakti

29 Април, 2022 10:08 5 512 4

Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo

  • ford-
  • mondeo-
  • taurus
Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo - 1

Ford Taurus отдавна престана да бъде "американски". В САЩ последният автомобил с това име беше пуснат през пролетта на 2019 година. Но още през 2015-а се появи съвсем различен Taurus - седан за Китай, построен върху разтегната платформа на модела Fusion/Mondeo.

Първоначално съвместното предприятие Changan Ford произвеждаше такива четириврати седани само за вътрешния пазар на Китай, но през 2020 година започна износ за Близкия изток (ОАЕ, Саудитска Арабия, Кувейт, Оман, Бахрейн и т.н.). Именно в Близкия изток Taurus държи титлата бестселър на марката Ford от 2017 г. и компанията не иска да загуби този пазар.

Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo

В Близкия изток китайският Taurus успешно пое щафетата на "американеца" и запази първото място в класацията за корпоративни продажби. Въпреки това, в началото на тази година китайският Ford Taurus беше спрян от производство, като остана без пряк наследник. Така новото Mondeo се превърна в най-големия седан на Ford в Китай. А специално за страните от Близкия изток, то беше превърнато ... в ново поколение Ford Taurus.

Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo

Разсекретеният днес "арабски Taurus" на практика не се различава от китайското Mondeo. Оригинални са само табелите с имена и малките декоративни елементи. В сравнение с предишния модел , новият Taurus е по-къс с 83 мм, а дължината вече е по-малко от пет метра: 4 935 мм от носа до опашката. Междуосието е станало по-малко само с 4 мм (2 945 мм).

Новият Ford Taurus всъщност е... Mondeo

Технически Taurus и Mondeo са идентични: двулитров EcoBoost турбо двигател (246 к.с. по китайските спецификации), осемстепенен автоматик и задвижване само на предните колела. Доставките на нови седани от Китай за Близкия изток ще започнат през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрон

    9 25 Отговор
    Един Форд веднъж запалил през зимата и го нарекли Фокус.

    Коментиран от #4

  • 2 Aлфа Bълкът

    7 3 Отговор
    Тука на Мат Уотсън ще му се вземе акъла да бърка с клечката по Форда и да казва кое е фейк!
  • 3 Дфен

    2 2 Отговор
    Типо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.