Отидете към основна версия

2 806 5

„Наточен“ VW ID.3 пристига догодина с фейслифт на модела

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.x-
  • id.3 gtx

Точно три години след премиерата на първия модел

През септември 2019 година Volkswagen представи ID.3, поставяйки началото на своят електрически бранд ID, който се очаква да бъде водещ през следващите години. Сега от германската компания обявиха, че ще обновят модела през следващата година, а заедно с фейслифта ще дебютира и най-наточената версия – ID.3 GTX.

Моделът, който първоначално бе представен като концепт, направен от инженерите на марката, за да покажат възможността на платформата, всъщност ще се превърне в серийна кола със задвижване на четирите колела и повече мощност от стандартния ID.3. Новината бе потвърдена лично от говорител на Volkswagen в интервю пред Auto Express. Там той заяви, че от марката ще се погрижат да задоволят очакванията на клиентите за този модел.

Концептът ID.X разполагаше с мощност от 333 конски сили, но серийната версия няма да достига тази мощност. Най-вероятно ID.3 GTX ще се задвижва от два електромотора, подобно на тези при ID.4 GTX и ID.5 GTX, като предлага мощност от 299 конски сили. Капацитетът на батерията ще бъде 77кВч, като най-вероятно спортният модел ще се възползва и от подобрени спирачки и окачване.

Не е ясно какви точно ще са промените при фейслифта на ID.3 и дали те ще засегнат задвижването или ще бъдат насочени главно към визията. Това което знаем е, че обновения модел ще получи интериор с промени, вероятно основно при екраните, както и повече технологии.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини