Last news in Fakti

7 Май, 2022 12:00 2 798 5

„Наточен“ VW ID.3 пристига догодина с фейслифт на модела

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.x-
  • id.3 gtx

Точно три години след премиерата на първия модел

„Наточен“ VW ID.3 пристига догодина с фейслифт на модела - 1

През септември 2019 година Volkswagen представи ID.3, поставяйки началото на своят електрически бранд ID, който се очаква да бъде водещ през следващите години. Сега от германската компания обявиха, че ще обновят модела през следващата година, а заедно с фейслифта ще дебютира и най-наточената версия – ID.3 GTX.

Моделът, който първоначално бе представен като концепт, направен от инженерите на марката, за да покажат възможността на платформата, всъщност ще се превърне в серийна кола със задвижване на четирите колела и повече мощност от стандартния ID.3. Новината бе потвърдена лично от говорител на Volkswagen в интервю пред Auto Express. Там той заяви, че от марката ще се погрижат да задоволят очакванията на клиентите за този модел.

„Наточен“ VW ID.3 пристига догодина с фейслифт на модела

Концептът ID.X разполагаше с мощност от 333 конски сили, но серийната версия няма да достига тази мощност. Най-вероятно ID.3 GTX ще се задвижва от два електромотора, подобно на тези при ID.4 GTX и ID.5 GTX, като предлага мощност от 299 конски сили. Капацитетът на батерията ще бъде 77кВч, като най-вероятно спортният модел ще се възползва и от подобрени спирачки и окачване.

„Наточен“ VW ID.3 пристига догодина с фейслифт на модела

Не е ясно какви точно ще са промените при фейслифта на ID.3 и дали те ще засегнат задвижването или ще бъдат насочени главно към визията. Това което знаем е, че обновения модел ще получи интериор с промени, вероятно основно при екраните, както и повече технологии.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перник

    12 2 Отговор
    Ше треба да му турат бучене и къдене, че да го купат българите.
  • 2 СЕЛЯНИН

    12 3 Отговор
    А ток че има ли догодина ...или шъ го впрягаме ???

    Коментиран от #4

  • 3 3-фазния

    3 7 Отговор
    Ооох Котьооо! Щом Pro Performance с малката батерия 58 при постоянни 120 ми дава 18.5 и минавам 300, тая резачка 4х4 300 коня със 77 кВтч ще е топа!

  • 4 ГРАЖДАНИН

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "СЕЛЯНИН":

    Ако туриш 1 динамо на устата, че има за сите и че остане
  • 5 Дфен

    6 1 Отговор
    Ами и промените ще са главно в цените друго не се вижда