Отидете към основна версия

29 697 15

Ferrari забрани на Джъстин Бийбър да купува спортните коли на марката

  • джъстин бийбър-
  • ferrari-
  • забрана

За своите клиенти Ferrari формулира определен „етичен кодекс”, който налага редица изисквания към собствениците на спортни автомобили от Маранело, включително отношението към автомобилите и публикациите в социалните мрежи. Нарушителите, независимо от техния статут и състояние, се "отлъчват" от марката и им се забранява да купуват автомобили черно конче на емблемата.

Новобранец в черния списък на Ferrari е канадският певец Джъстин Бийбър, известен с любовта си към екстравагантния тунинг. През 2016 г. музикантът стана собственик на Ferrari 458 Italia, което той повери на калифорнийското тунинг студио West Coast Customs за да монтира бодикит, наречен Liberty Walk. Освен това на купето се появиха 20-цолови джанти Forgiato Dieci-ECL, а купето беше покрито с фолио Forgiato Blue, а в кабината беше инсталирана скъпа аудио система.

Година по-късно Бийбър продаде спортната си кола на търга Barrett-Jackson за $434 500, но сега Джъстин няма да може официално да си купи ново Ferrari. Причината за поставянето на певеца в черния списък на италианската марка е не само твърде радикалния тунинг на колата, но и ситуацията от същата 2016 г., когато Бийбър паркира колата в около хотел Montage в Бевърли Хилс не можа да си я намери три седмици.

Инцидентът беше широко отразен в пресата и силно недолюбван от Ferrari. Наред с Джъстин, нежеланите клиенти на марката, между другото, са рапърите 50 Cent и Tyga, актьорът Николъс Кейдж, боксьорът Флойд Мейуедър-младши и модният модел Ким Кардашиян, които в различни моменти също ядосаха Ferrari с непристойното си отношение към автомобилите на марката.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 62 гласа.

Свързани новини