Last news in Fakti

9 Май, 2022 09:33 29 247 15

Ferrari забрани на Джъстин Бийбър да купува спортните коли на марката

  • джъстин бийбър-
  • ferrari-
  • забрана
Ferrari забрани на Джъстин Бийбър да купува спортните коли на марката - 1

За своите клиенти Ferrari формулира определен „етичен кодекс”, който налага редица изисквания към собствениците на спортни автомобили от Маранело, включително отношението към автомобилите и публикациите в социалните мрежи. Нарушителите, независимо от техния статут и състояние, се "отлъчват" от марката и им се забранява да купуват автомобили черно конче на емблемата.

Новобранец в черния списък на Ferrari е канадският певец Джъстин Бийбър, известен с любовта си към екстравагантния тунинг. През 2016 г. музикантът стана собственик на Ferrari 458 Italia, което той повери на калифорнийското тунинг студио West Coast Customs за да монтира бодикит, наречен Liberty Walk. Освен това на купето се появиха 20-цолови джанти Forgiato Dieci-ECL, а купето беше покрито с фолио Forgiato Blue, а в кабината беше инсталирана скъпа аудио система.

Година по-късно Бийбър продаде спортната си кола на търга Barrett-Jackson за $434 500, но сега Джъстин няма да може официално да си купи ново Ferrari. Причината за поставянето на певеца в черния списък на италианската марка е не само твърде радикалния тунинг на колата, но и ситуацията от същата 2016 г., когато Бийбър паркира колата в около хотел Montage в Бевърли Хилс не можа да си я намери три седмици.

Инцидентът беше широко отразен в пресата и силно недолюбван от Ferrari. Наред с Джъстин, нежеланите клиенти на марката, между другото, са рапърите 50 Cent и Tyga, актьорът Николъс Кейдж, боксьорът Флойд Мейуедър-младши и модният модел Ким Кардашиян, които в различни моменти също ядосаха Ferrari с непристойното си отношение към автомобилите на марката.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    37 11 Отговор
    Дреме му на лекето, ще си купи Ламбо.........

    Коментиран от #2

  • 2 124

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Display":

    Ами да си купи ако ще и танк. Много хубава новина!
  • 3 Текирда Ракъ

    17 4 Отговор
    Все едно да си купиш стока Х, но да не можеш да я използваш според своите желания.

    Също не пречи на Бийбъра да си купи Ферари по същата схема, с която се е освободил от своето.

    Смях.

    Коментиран от #5

  • 4 дедо Шишарко

    20 2 Отговор
    Аз немам забрана, да ми са обади Бибъра ше му зема Ferrari!
  • 5 Може да си купи, но ще му е трудно

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Текирда Ракъ":

    Очевидно не знаеш, че те контролират и вторичният пазар.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бачо Киро

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Може да си купи, но ще му е трудно":

    Нищо не могат да направят. Буквално има хиляди възможности. Иначе Бийбър си е леке, но пък колата си е негова. Ферари малко да слязат на земята с техните глупости. Само бастуни им се връзват на правилата.
  • 8 Чочко

    3 1 Отговор
    Само да съм го видел у метрото..
  • 9 мали мали ама то много комплекси бе

    3 4 Отговор
    брейй тия от ферари били големи комплексари бе аз си мислех че само клиентите ама то било по-сериозно … хахахахаха палячовци накрая ще си карат само те кошниците понеже всички възможни купувачи че са в черния списък кой си зарязал колата за седмица на някоя улица кой е пребоядисал кой си сложил музика …

    Коментиран от #12

  • 10 Петър

    3 0 Отговор
    През 2014 Deadmau5 си беше облепил 458-цата в синьо, с котки. И по-точно с nyan cat. Беше го кръстил Purrari, което може да го преведем като Мъррари. Същата история - накараха го да го махне.
  • 11 Генчо

    2 1 Отговор
    А има ли как въобще да го забраним тоя лекар от света?
  • 12 Ферари

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "мали мали ама то много комплекси бе":

    Си е Ферари И може да прави каквото си иска!!! Пари и известни клиенти имат достатъчно!!!
  • 13 пппф

    10 0 Отговор
    Ферари е произведение на изкуството превърнало се в култ. Когато купуваш ферари, подписваш специален договор. Това не е просто стока или шир потреба в каквото се превърнаха порше, ламбо и другите немски марки
  • 14 ддддддд

    1 0 Отговор
    Чакай сега:
    Купувам си кола, и тоя дето ми я продава ще ми казва какво да правя с нея????
    И как точно ще стане тая работа?

    Коментиран от #15

  • 15 Котак

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ддддддд":

    То все едно да си купиш картина на Леонардо да Винчи и да кажеш-я тия пък ще ми казват какво да си правя с моята картина и да си я сложиш в клозета примерно или пък да почнеш да си драскаш по нея с фулмастерче.