Отидете към основна версия

4 672 16

Ето го възроденото Subaru Impreza 22B за над 500 хиляди евро

  • subaru-
  • impreza-
  • impreza 22b-
  • prodrive-
  • p25

Prodrive ще произведе само 25 броя от P25

След няколко рекламни тийзъра, Prodrive показа възродената икона на моторспорта – Subaru Impreza 22B. Колата, която от Prodrive кръщават с името P25 е базирана на стандартна Impreza с 2 врати и от нея ще бъдат направени едва 25 екземпляра, всеки от които с цена от над 500 хиляди евро. Външният вид на P25 е идентичен с този на легендарната Impreza 22B, съчетавайки го с още по-мощен двигател, модерни технологии и подобрено окачване. Почти всичко в екстериора е направено от карбон, включително голямото крило над багажника, като в интериора можем да открием лекия материал при седалките и корите на вратите. Благодарение на тази „диета“, P25 може да се похвали с тегло под 1200 килограма.

Двигателят е 2.5-литров боксер с по-голяма турбина и по-здрави „вътрешности“, които да издържат на мощността от 400 конски сили. Задвижването се предава към четирите колела, а за смяната на предавките се движи секвенциална трансмисия с шест предавки и пера за смяна на скоростите зад волана. Колата може да се похвали и със състезателен лънч контрол, който помага за ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 3.5 секунди.

Оригиналната ширина от 1.77 метра при Impreza 22B е запазена и тук с окачване тип McPherson с регулируеми амортисьори и специални пружини и стабилизиращи щанги за по-добро поведение. Спирачките са с големина от 15 цола, а джантите са 19-цолови. От Prodrive показаха само три снимки на P25, но очакваме да видим повече по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, където ще се състои и официалната премиера на колата.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини