Отидете към основна версия

6 669 22

Ясно е коя компания ще прави новите Москвичи (спойлер - няма да е руска)

  • москвич-
  • jac

Това ще бъде известна китайска компания, която си сътрудничи и с Volkswagen

Производителят на новите автомобили Москвич ще е китайската компания JAC. Това съобщават руски медии, позовавайки се на източници от компанията. Планираният обем на производство пък ще е до 300 хиляди автомобила годишно (ще припомни, че заводът на Renault в Москва имаше капацитет до 180 хиляди автомобила годишно). Както вече ви информирахме, в проекта участва КамАЗ, който, който също си сътрудничи с JAC - те съвместно произвеждат камиона Compass.

JAC от своя страна произвежда леки автомобили и електрически превозни средства, чието производство в завода на Москвич се обсъжда още от първия ден от изкупуването на компанията от Renault. Досега превозните средства JAC се доставяха в Русия от Казахстан, от предприятието SaryarkaAvtoProm. Това са пет модела: кросоувърите S3 и S7, лифтбек, който прилича повече на купе с четири врати, J7, пикап T6 и електрически кросоувър iEV7S с автономен пробег до 300 км.

Остава само да се сключи инвестиционният контракт и да се сменят емблемите на радиаторните решетки и багажниците. Процесът на получаване на специален инвестиционен договор (СПИК) не е бърз. Доколкото знаем, КамАЗ няма отделен такъв договор за леки автомобили, но според изданието Известия, което цитира мнението на Сергей Бургазлиев, независим консултант по автомобилната индустрия."в така създалата се обстановка, може бързо да го получи“.

Освен леки автомобили и пикап, се предвижда производство и на търговски ван Sunray, който ще замени немските автомобили. Например Mercedes-Benz Sprinter. Според предварителните проучвания "китайските Москвичи" би следвало да станат много популярни в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.

Свързани новини