Отидете към основна версия

3 625 12

Патентни снимки показват как ще изглежда най-скъпият „джип“ на BMW

  • bmw-
  • ix-
  • xm-
  • m-
  • m power

Серийната версия на ХМ ще дебютира съвсем скоро

В края на 2021 година BMW показа концепта ХМ, който представи новия дизайнерски език на марката, заедно с нова концепция за задвижването на най-мощните М модели. Тогава компанията бе остро разкритикувана заради външността на кросоувъра и по-конкретно заради предната му част, където за първи път видяхме разделените на две светлини. Сега изглежда от компанията са се вслушали в съветите и серийната версия на колата изглежда малко по-сдържано. Кадрите бяха публикувани в iXForums и по всичко изглежда, че са част от патентни документи.

Дизайнът в предната част е почти идентичен с този на новите X7 и 7 Series, като единствената разлика се крие в „бъбреците“, които са по-малки и с по-квадратна форма. Под тях е разположен и голям отвор за въздух, както и сензор за асистиращите системи в типичната за BMW овална форма. Цялата форма на колата е по-закръглена за разлика от острите форми, които отличаваха концепта от останалите модели на марката. Задницата е запазила тънките светлини с LED технология, а в долната част на дифузьора са разположени по два накрайника на ауспуха във вертикална подредба от двата края на бронята.

По-рано тази година стана ясно, че задвижването се осъществява от 4.4-литров бензинов двигател, който работи заедно с електромотор. Двата двигателя генерират системна мощност от 653 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра. От BMW казват, че са работили и над системата за задвижване на четирите колела xDrive, която е специфична за модела.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини