Отидете към основна версия

6 417 7

Opel показа новата Monza

  • opel-
  • monza

Пресслужбата на Opel разпространи кратък видеоклип, в края на който шефът на компанията Карл-Томас Нойман сваля покривалото от концептуалното купе Monza, чиято премиера се очаква на салона във Франкфурт. Серийната версия на модела ще се конкурира с BMW 4er и Audi A5.

Официална информация за купето все още липсва, а слуховете за механиката на колата са противоречиви. Според данни в немската преса новата Monza ще бъде базирана на Cadillac ATS и ще бъде със задно задвижване. Британското сп. Auto Express обаче твърди, че моделът е построен на платформата на кабриолета Cascada и ще използва окачването на Insignia.

Ако изобщо стигне до серийно производство, Monza ще се оборудва с изцяло нови двигатели. Opel планира да подмени 80% от силовите си агрегати до 2016 г. Плановете на немците включват 13 нови мотора.

През април General Motors обяви, че ще инвестира 4 млрд. евро в европейското си поделение до 2016-а. Основната част от средствата е предназначена за разширяване на моделната гама.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Opel възражда Monza

    Голямото купе на Opel от края на 70-те и 80-те години на миналия век ще се завърне на салона във Франкфурт през септември. Европейското поделение н ...
    06.07.2013
    14 376
    15