Отидете към основна версия

10 435 16

Citroen се върна 70 години назад и представи Berlingo с класически дизайн

  • citroen-
  • berlingo-
  • 2cv-
  • caselani-
  • баничарка

„Баничарката“ е вдъхновена от легендарния 2CV

Citroen си партнира с италианската компания Caselani и превърна последното поколение на „баничарката“ Berlingo в класически изглеждащ модел вдъхновен от легендарния 2CV. Резултатът е модерен ван с ретро дизайн с изцяло ръчно изваяни форми.

“Изключително сме горди, че най-продаваният ни модел - Berlingo бе променен от Caselani, черпейки вдъхновение от емблематичния 2CV Fourgonnette, който остави своя отпечатък както върху историята на Citroën, така и върху автомобилния свят като цяло ”, заяви Пиер Леклерк, ръководител на дизайна на Citroën. “Работата по проектирането му започна в студията на Caselani. След това работихме заедно, ръка за ръка.”

Промените по дизайна на Berlingo включват изцяло нова предна част с овални форми и големи кръгли фарове, ревизирани калници, както и добавени елементи по вратите. Променена е и страничната част, където са добавени вертикални слотове, подобни на тези върху задните врати. Стоповете също са нови с кръгли форми, а джантите са боядисани в бяло с хромирани тасове.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.

Свързани новини