Отидете към основна версия

9 561 2

Вижте суперколи за милиони, напълно унищожени от наводнение

  • суперавтомобили-
  • наводнение-
  • сеул

Най-скъпата кола на снимките, засегната от стихията в Сеул, e Aventador SVJ

В средата на август тайфунът Хинамнор обхвана Южна Корея, като причини хаос в корейските градове, включително Сеул. Това, на което акцентираме сега е гараж, намиращ се в корейската столица съдържащ няколко суперавтомобила и други коли от висок клас.

По-конкретно в гаража има няколко Lamborghini-та, McLaren, Porsche, Bentley, Mercedes-Benz и други... потопени под вода. Всички те, съдейки по снимките от мястото на наводнението, не могат да бъдат възстановени.

Снимки на наводнения гараж се появиха в социалните мрежи. Гледката, заснета на тях, е наистина депресираща: всички коли са покрити с дебел слой кал до покрива, което показва пълно потапяне в калната вода, вдигната от тайфуна.

Сред скъпите модели, съхранявани в гаража, са Lamborghini Aventador SVJ, Lamborghini Huracan Spyder, McLaren 570S, Porsche 911, Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz S-Klasse, Bentley Bentayga, Cadillac Escalade и Genesis G80. На снимките се виждат и Kia EV6, Kia Carnival и Jeep Wrangler, които са не по-малко засегнати.

Очевидно нито една от колите не може да бъде възстановена. Водата е наводнила всичко, като в тях може да са останали малко леко повредени части, които могат да бъдат спасени. Както и да е, по-нататъшната съдба на удавените коли не се съобщава.

Общата цена на автомобилите в този гараж също не е известна, но най-скъпият суперавтомобил в гаража - Aventador SVJ - струва повече от половин милион долара.

Миналата седмица пореден ураган връхлетя американския щат Флорида. Ураганът Иън унищожи домове и отнесе коли, включително суперавтомобил McLaren P1 , закупен чисто нов само преди седмица за сумата от почти милион долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини