Отидете към основна версия

6 537 15

Dacia пуска първия си хибрид след седмица

  • dacia-
  • jogger-
  • хибрид-
  • duster

Jogger ще бъде официално представен в Париж

Dacia анонсира първия хибриден модел в своята гама в лицето на най-новото попълнение в своето портфолио – Jogger. Най-дългата Dacia с електрифицирано задвижване ще дебютира след седмица по време на автомобилния салон в Париж, а малко по-късно ще бъде достъпна и за поръчка в представителствата на румънската марка.

От компанията не разкриват много информация за задвижването, но името Jogger Hybrid 140 ни подсказва мощността от 140 конски сили, която пък съответства на 1.3-литровия мек хибрид, който от Renault използват в Arkana, Clio и Captur. Мощността съответства и на по-големият 1.6-литров класически хибрид с два електромотора, който французите също използват, но вероятно румънската компания ще се спре на по-малкия 1.3-литров двигател.

По време на изложението ще видим още един интересен модел от Dacia, а именно Duster Mat Edition. От компанията също не разкриват много за този модел, освен, че ще се предлага с ексклузивен цвят, който както името подсказва, вероятно ще бъде с матов завършек. Моделът ще се оборудва с 1.3-литров двигател със 150 конски сили и автоматична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини