Отидете към основна версия

12 256 19

Вижте колата "на всички времена" от създателя на Волга

  • волга-
  • газ-
  • дизайнер

Владимир Носаков изобрази лек автомобил, който съдържа характеристиките на всички автомобили ГАЗ

Художникът на автомобилния завод в Горки и един от авторите на Волга ГАЗ-24 и Чайка ГАЗ-14 Владимир Никитович Носаков създаде необичаен колаж с така наречената кола на всички времена. Той си представи как може да изглежда кола, в която са събрани характеристиките на всички пътнически модели, които ГАЗ някога е произвеждал. Бившият заместник-главен дизайнер на завода публикува илюстрацията си на портала Quto.ru.

Скицата показва доста ясно характеристиките на емблематичните модели на завода в Горки. Радиаторната решетка, фаровете и предните калници се отнасят за модела GAZ-A, капакът на този необичаен модел е взет от GAZ-M, вратата на водача, заедно с предната колонка, е от Победа. Задната врата е копирана от Волга ГАЗ-21, а задницата е смесица от още два модела на ГАЗ, превърнали се в последната Волга в историята на завода - ГАЗ-24 и ГАЗ-11.

Самият автомобилен завод в Горки се отказа от производството на леки автомобили и не планира да възобновява производството. Компанията се занимава с монтаж на търговски превозни средства, като компанията стартира и производство на двигатели. По-специално става дума за компактен дизелов двигател, който вече е изцяло локализиран в съоръженията на завода в Нижни Новгород.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 44 гласа.

Свързани новини