Отидете към основна версия

4 360 7

Jaguar подготвя конкурент на BMW 3er

  • jaguar-
  • land rover-
  • tata motors

Слухове, че в Ковънтри разработват нов малък модел, вървят отдавна. Говори се също, че на същата архитектура ще бъде изграден и кросоувър. Според източници на Reuters от Jaguar двата модела ще бъдат готови през втората половина на 2015 г. Англичаните се надяват така да повторят успеха на Land Rover, чиито относително евтини Freelander и Evoque се продават много добре.

Новото семейство модели ще се произвежда на поточните линии в Солихъл, използвани по-рано за сглобяването на Land Rover. Двата автомобила ще имат изцяло алуминиеви платформи като на флагмана XJ. Очаква се Jaguar да обяви плановете си официално на салона във Франкфурт.

Новият седан и кросоувърът на неговата база ще позволят на британската марка да конкурира Audi, BMW и Mercedes-Benz, които доминират на пазара на луксозни автомобили. Собственикът на компанията Tata Motors изисква от Jaguar сериозен ръст, тъй като в момента продукцията от Ковънтри генерира едва 20% от продажбите на JLR. За целта са планирани ежегодни инвестиции в размер на 2.75 млрд. паунда за нови продукти и производствени мощности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шеф в Tata Motors се самоуби в Тайланд

    Шеф в Tata Motors се самоуби в Тайланд, където той е бил присъствал на среща на борда в компанията, съобщи Би Би Си. Базираната в Индия Tata Mo ...
    26.01.2014
    2 465
    0
  • Jaguar изправя купе и комби срещу BMW 3er

    Новият малък модел, който инженерите на Jaguar подготвят за 2015 г., ще се произвежда с каросерия купе и комби. Това ще му помогне да даде по-адекв ...
    27.09.2013
    5 661
    31