Last news in Fakti

24 Юли, 2013 10:08 4 355 7

Jaguar подготвя конкурент на BMW 3er

  • jaguar-
  • land rover-
  • tata motors

Слухове, че в Ковънтри разработват нов малък модел, вървят отдавна. Говори се също, че на същата архитектура ще бъде изграден и кросоувър. Според източници на Reuters от Jaguar двата модела ще бъдат готови през втората половина на 2015 г. Англичаните се надяват така да повторят успеха на Land Rover, чиито относително евтини Freelander и Evoque се продават много добре.

Новото семейство модели ще се произвежда на поточните линии в Солихъл, използвани по-рано за сглобяването на Land Rover. Двата автомобила ще имат изцяло алуминиеви платформи като на флагмана XJ. Очаква се Jaguar да обяви плановете си официално на салона във Франкфурт.

Новият седан и кросоувърът на неговата база ще позволят на британската марка да конкурира Audi, BMW и Mercedes-Benz, които доминират на пазара на луксозни автомобили. Собственикът на компанията Tata Motors изисква от Jaguar сериозен ръст, тъй като в момента продукцията от Ковънтри генерира едва 20% от продажбите на JLR. За целта са планирани ежегодни инвестиции в размер на 2.75 млрд. паунда за нови продукти и производствени мощности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    2 0 Отговор
    KРАСИВА КОЛА.
  • 2 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Не изглежда никак зле
  • 3 Йордан Славов

    0 0 Отговор
    Ами от около 12 години Jaguar имаха конкурент на 3-та серия. Не знам каква новина може да е това.
    Но аз имам също такава новина - той ще се казва сигурно X-type

    Коментиран от #4

  • 4 Стефан Никодимов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йордан Славов":

    Я пак? Сега нямат, XF е с 5-та, XJ със 7-ма, а X-type го няма от 4 години.

    Коментиран от #5

  • 5 Йордан Славов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан Никодимов":

    Така е, но статията не се казва "Ягуар подготвя НОВ конкурент на 3-та серия", нали? А и съм писал, че са ИМАЛИ конкурент на 3-та серия и никъде не съм писал, че сега още го произвеждат.
    Хубаво е малко да се чете преди да се прави опит за самодоказване
    Все пак имам точно такъв автомобил от доста време и съм супер доволен. Дано направят достоен наследник!
  • 6 Mitko Angelov

    1 0 Отговор
    много е яка
  • 7 Борис Георгиев

    1 0 Отговор
    Няма по красива.....