Отидете към основна версия

4 673 16

Китаец сменя Мъск начело на Tesla?

  • мъск-
  • илон мъск-
  • tesla-

Том Джу Сяотонг може да поеме позицията на изпълнителен директор

Илон Мъск съвсем скоро може да спре да бъде изпълнителен директор на собствената си компания Tesla или поне така твърди китайската медия PingWest, която се позовава на сови източници. Според азиатското издание, милиардерът ще се откаже от поста си и ще назначи президентът на Tesla за Китай – Том Джу Сяотонг.

Джу е водеща фигура в Tesla и е участвал в голяма част от постиженията на марката в Китай, включително фабриката на Tesla в Шанхай, огромния ръст в продажбите, както и основаването на различни сервизни центрове в страната. Китайският лидер работи за Tesla от 2014 година.

Новината за това идва няколко дни след предупреждение от страна на Мъск пред борда на директорите, че скоро може да има нов изпълнителен директор. През годините милиардерът многократно е казвал, че не иска да е изпълнителен директор на компанията, но няма кой друг да поеме тази роля.

В същото време в други издания се появи информация, че китайският ръководител ще бъде преместен във фабриката в Тексас и ще заеме ръководна позиция единствено там. Очаква се в следващите дни да видим повече информация, а ние ще следим развитието.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Tesla вече не е №1

    Според резултатите от третото тримесечие на текущата година продажбите на електрически автомобили са се увеличили със 71% в сравнение със същия период ...
    13.12.2022
    13 735
    15