Отидете към основна версия

4 263 26

Собственици на Tesla се обявиха против… други собственици на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • зареждане-
  • зарядна станция

Зареждането на електромобилите се оказа по-трудно от очакваното

Собственици на Tesla обявиха своеобразна война на „свои“, опитвайки се да се справят с често срещан проблем в целия свят. Собственици на Tesla, които паркират на зарядните станции или така наречените „суперчарджъри“ без да зареждат получиха приятелски огън, след като други собственици на Tesla включват колите им да се зареждат. На теория, това не звучи като нещо лошо, но на практика нещата стоят по малко по-различен начин.

Много собственици на Tesla използват зарядните станции просто като обособено място за своя електромобил, като така заемат станцията, без реално да зареждат на нея. По този начин те блокират другите автомобили, които в този момент нямат батерия и искат да използват станцията по предназначение. Едва ли е нужно да казваме, че това изключително много изнервя чакащите, които вече са намерили решение.

Собствениците на блокираните автомобили включват в зарядните станции паркиралите там вече автомобили, което се случва с натискането само на един бутон на кабела за зареждане. По този начин от Tesla започват да начисляват такса от около 50 цента за всяка минута през която колата стои на зарядната станция без реално да зарежда. При заемане на всички станции, таксата дори се увеличава.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.

Свързани новини