23 Януари, 2023 19:37 4 226 26

Собственици на Tesla се обявиха против… други собственици на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • зареждане-
  • зарядна станция

Зареждането на електромобилите се оказа по-трудно от очакваното

Собственици на Tesla се обявиха против… други собственици на Tesla (ВИДЕО) - 1

Собственици на Tesla обявиха своеобразна война на „свои“, опитвайки се да се справят с често срещан проблем в целия свят. Собственици на Tesla, които паркират на зарядните станции или така наречените „суперчарджъри“ без да зареждат получиха приятелски огън, след като други собственици на Tesla включват колите им да се зареждат. На теория, това не звучи като нещо лошо, но на практика нещата стоят по малко по-различен начин.

Много собственици на Tesla използват зарядните станции просто като обособено място за своя електромобил, като така заемат станцията, без реално да зареждат на нея. По този начин те блокират другите автомобили, които в този момент нямат батерия и искат да използват станцията по предназначение. Едва ли е нужно да казваме, че това изключително много изнервя чакащите, които вече са намерили решение.

Собствениците на блокираните автомобили включват в зарядните станции паркиралите там вече автомобили, което се случва с натискането само на един бутон на кабела за зареждане. По този начин от Tesla започват да начисляват такса от около 50 цента за всяка минута през която колата стои на зарядната станция без реално да зарежда. При заемане на всички станции, таксата дори се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако

    32 13 Отговор
    Бяха умни , нямаше да си купят този виц !

    Коментиран от #16

  • 2 оня с магарето

    44 3 Отговор
    само бъркането в джоба помага да се УЧИ бързо тариката
  • 3 Пилот на Ферари

    26 16 Отговор
    Я сега ония дето правеха сметките и изчисленията колко евтино излиза карането и зареждането на Тесла - да ми разяснят за колко време ще се зарежда и колко ще струва по 50 цента на минута ?
    Или с други думи - левче на минута .

    Коментиран от #4

  • 4 Научи се да четеш

    39 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пилот на Ферари":

    По този начин от Tesla започват да начисляват такса от около 50 цента за всяка минута през която колата стои на зарядната станция БЕЗ РЕАЛНО ДА ЗАРЕЖДА.

    Тоест получаваш глоба за блокиране на станцията. 30 долара на час. Като му тръснат 240 за един 8-часов работен ден на който си е "паркирал" на зарядната станция, ще си помисли дали да паркира пък там.

    Коментиран от #6, #17

  • 5 тези пък

    27 6 Отговор
    Уж тези с Теслите бяха от умно-красивите, а то се оказа, че са пълни селтаци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 каруцар

    14 7 Отговор
    Гадняри са това тесладжиите.

    Коментиран от #9

  • 8 Механик

    26 4 Отговор
    То така се случва. Джендърите винаги пискат, че са дискриминирани. И когато им се докаже, че имат повече права от нормалните, те почват да си търсят проблеми помежду тях си.
    Нищо ново и нищо сензационно.

    Коментиран от #10

  • 9 Все едно

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "каруцар":

    конят ти се е напасъл, но го държиш на поляната където той не допуска други коне.
  • 10 бай Даньо

    7 12 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Къде намери за джендърите в тая статия!? Обобщенията по правило са неверни, но пък разбирам улеснява "мисленето" ви на елементарниците ! Нерде теслари нерде джендъри сигурен ли си че няма Казанови с Тесла или пък педали с тръкове с големи гуми !? Големите гуми са голям удължител да знаеш ...
  • 11 Илон Мъск

    10 3 Отговор
    Всичко е точно! Докато има телета,ще има и касапи!
  • 12 😄😄😄😄😄

    17 2 Отговор
    Голям смях .Тия а.......б. дали яко ме разсмяха .Все едно аз да си паркирам колата до бензоколонката......Ами тия другите теслари ръждиви пирони нямат ли......😂😂😂
  • 13 Гост

    5 3 Отговор
    Още един повод за съдебни дела срещу Тесла.

    Коментиран от #15

  • 14 Димчи

    7 0 Отговор
    Много умно
  • 15 Какво пак не разбра?

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    За какви съдебни дела срещу Тесла говориш. По-скоро тесла трябва да съди тези
  • 16 Цончо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ако":

    Китайци, сър…
  • 17 Георги

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Научи се да четеш":

    Кое дава право на Тесла да налага глоби?Налагането на глоби е право на държавната и общинска администрация при нарушаване на някой закон.В случая единственото нарушение е паркиране на зарядните станции,там глоба може да наложи само от пътната полиция и то само,ако има такава забрана.
    Глобите на Тесла са незаконни и ще паднат в съда.

    Коментиран от #19

  • 18 мда

    3 2 Отговор
    ключ по дължина от двете страни или нож в 4те гуми имат по-възпиращ ефект. Доказано действа при всякакви МПС-та

    Коментиран от #26

  • 19 Селянина с колелото

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Георги":

    Прав си ... до някъде. Като ми паркираш пред гаража само от Пътна полиция могат да те глобят, но я ела ми паркирай пред гаража, направи се на голям тарикат който има "право по закон" но в същото време не спазва закона и да видиш какво ще ти се случи.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Въобще не е прав

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Селянина с колелото":

    Паркирал е върху собственост на Тесла, а собственикът на тази тесла е подписал общите условия за ползване на супер charger, където е записана и тази такса, за да принуди собственика да си преместя автомобила и да освободи колонката, за да я ползват останалите.


    Тези глоби са твърде либерални и ако има достатъчно свободни зарядни станции, не се прилагат въобще, дори самият собственик да си е оставил автомобила да се зарежда и да е седнал да се храни например.

    От друга страна при напълно заети колонки, тази такса започва да се начислява дори преди да си заредил напълно, а си достигнал само 80% от капацитета, въпреки, че не ти е необходимо да зареждаш до толкова.

    При всички случаи обаче получаваш тази информация на телефона и собствениците на неправомерно паркираните автомобили ще получат съобщение още когато някой им включи кабела за зареждане, много преди да започнат да се начисляват глобите, които ще започнат да текат чак, когато електромобила се зареди.

    Коментиран от #22

  • 21 Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Селянина с колелото":

    После си при бай Ставри в Централния в София.
  • 22 Георги

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Въобще не е прав":

    Станцията може да е на Тесла,но нямат право да налагат глоби,защото няма нарушен закон и от Тесла не са оторизирани да налагат глоби.Това е изключително право на държавата при нарушаване на някой закон.Всяка такава глоба ще падне в съда.
    От Тесла могат единствено да търсят съдействие за преместването на автомобила.

    Коментиран от #23

  • 23 Какви глоби

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Георги":

    Плащат си за ползване на зарядната станция. Ти като си плащаш такса парно на частна фирма, само защото никой не те питам дали искаш да ти се пречкат тръби из апартамента, плащаш ли си на топлофикация? Можеш ли да ги осъдиш.

    А собствениците на тесла доброволно са си закарали автомобила там и са се съгласили с условията на тесла и това не е глоба, а такса за ползване на съоръжението. Можеш ли да осъдиш някой, че ти е наложил "глоба" за паркиране, защото си му паркирал в частния паркинг? Тази "глоба" ще отпадне ли в съда?
  • 24 Тесла трябва

    2 3 Отговор
    да направят така, че при заредена кола колонката да мига, а след определено време да дава и звуков сигнал, елементарно е. Трябва и един български катаджия да намери шофьора и да му прошепне вълшебните думички "Ся ко праим",

    Коментиран от #25

  • 25 И защо трябва да мига и да пищи

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Тесла трябва":

    За да дразни околните ли? Той шофьора, ако е наоколо, ще я премести и без да мига и писка колонката, защото му мига и писка телефона и му обяснява, че теслата е заредена и трябва да я премести, като даже му отчита колко са го таксували за закъснението до момента.

    По всяко време мобилното приложение ти казва докъде е стигнало зареждането и колко време остава.
  • 26 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "мда":

    Теслите имат камери и ще ти се извие свят от плащане за нанесените щети...