Отидете към основна версия

2 690 9

Официално: Volkswagen Passat ще бъде само комби

  • vw-
  • volkswagen-
  • passat-
  • skoda-
  • superb

Очаква се премиерата да се състои през следващите седмици

Деветото поколение на Volkswagen Passat е само на няколко седмици от своя официален дебют и преди това да се случи, изпълнителният директор на Volkswagen потвърди слух, който се появи в интернет пространството още през изминалата година. В разговор с Automotive News Europe, Шафер заяви, че Passat B9 ще се предлага единствено като комби в Европа. Новината не е изненадваща, тъй като през изминалата година германците спряха и осмото поколение на седана B8.

В интервюто стана ясно още, че доставките на новия Passat ще започнат през септември месец тази година, което означава, че премиерата вероятно е планувана за предстоящите седмици. Не е ясно какво ще стане с Skoda Superb, която ще споделя платформа и технологии с новия Passat. Припомняме, че двете коли ще се произвеждат заедно в завода на чехите в Братислава.

Премахването на Passat седан от гамата на германците има за цел да освободи пространство за ID.7, който също ще бъде с подобна форма. В същото време на пазара се предлага и Volkswagen Arteon, който макар да няма класическата форма на седан, все пак може да бъде негов заместник.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини