Отидете към основна версия

2 111 10

Tesla разочарова десетки клиенти, чакали над две години за нова кола

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • австралия-
  • великобритания

Компанията спира да прави Model S и Model X с десен волан

В опитите си да достигнат максимално производство на Model 3 и Model Y, ръководителите на Tesla са взели едно на пръв поглед странно решение, спирайки производството на Model X и Model S с десен волан. Новината за това идва от потенциални собственици на споменатите автомобили от Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Япония, където движението се осъществява в лявото платно.

Клиентите от тези държави са получили уведомително писмо според което трябва да променят своята поръчка, като получат автомобил с ляв волан от споменатите два модела или се преориентират към Model 3 или Model Y. Очаквано, това предизвика огромно недоволство сред клиентите, които казват, че чакат две или дори повече години, за да получат желания автомобил, а сега получават тази новина.

За тези, които желаят да променят своята поръчка и да получат Model 3 или Model Y, Tesla обещава да изплати обезщетение в размер на до 2 хиляди долара в зависимост от поръчката. Тези, които желаят да се откажат от своят автомобил ще трябва да се насочат към друга марка, тъй като от компанията казват, че в близко бъдеще няма планове за възстановяване на производството на Model S и Model X с десен волан.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини