Отидете към основна версия

63 655 75

Пищна британка обясни защо се е опитала да зареди Tesla с бензин (ВИДЕО)

  • tesla-
  • зареждане с бензин-
  • електромобил

Илон Мъск се застъпи за собственичката на електрическата кола

Собственичката на Tesla от Великобритания обясни защо се е опитала да я зареди с бензин. Видеото на 22-годишната Даниел Райт, която спря до бензиностанция със своята Tesla Model Y и опита да я зареди с бензин, стана вирусно, показвайки как жената се опитва да разбере как да я напълни с гориво.

Тя обикаля колата с пистолет в ръка, докато очевидци не я убедиха, че електрическата кола няма нужда от бензин. Видеото, гледано от десетки милиони хора, бе повод за много вербални атаки атаки срещу Райт - такива, че изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск реши да се застъпи за нея.

Някои потребители нарекоха Райт „глупчка“, докато други твърдяха, че видеото е инсценирано и Tesla-та дори не нейна. Не са малко и подигравките към външния вид на момичето. „Хората казват, че имам повече пари, отколкото мозък, това ме разстрои най-много. Спечелила съм всяка стотинка сама, за да си купя тази Tesla“, казва Райт, която описва себе си като създател на съдържание във Fanvue, платформа за социални абонаменти, подобна на OnlyFans.

Според нея заснетият епизод се е случил в края на дълъг ден и тя не е осъзнавала какво прави. Освен това момичето мислеше за сладкишите, които ще купи от бензиностанцията, а не за това какво кара електрическата кола.

Видеото събра повече от 40 милиона гледания и привлече много хейтъри. В резултат на това дори изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск реагира: той отбеляза, че това „се случва от време на време“ и че „старите навици са трудни за прекъсване“.

Това наистина далеч не е първият опит за зареждане на Tesla с бензин. През 2018 г. собственичка на Model S отчаяно се опитваше да напъха пистолета за пълнене в електрическата си кола, докато шофьорът от съседната кола не се притече да я спаси.

А според проучване на Toyota , проведено през 2021 година, само една трета от автомобилистите знаят, че електрическите автомобили не са оборудвани с двигател с вътрешно горене.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.

Свързани новини