Отидете към основна версия

3 328 34

Над 3 хиляди „Тесли“ чакат на пристанище в Шанхай (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • model s-
  • канада-
  • шанхай

Колите трябва да бъдат превозени до Канада

Видео в YouTube канала на WU WA показва над 3000 електромобила Tesla Model Y и Tesla Model 3, чакащи на пристанището в Шанхай. Видеото е дълго близо 10 минути и показва огромния брой коли на ток, подредени на огромен паркинг. Според информацията, колите изчакват да получат нужното одобрение, преди да заминат към Канада, където да бъдат доставени при новите си собственици.

Интересното е, че изглежда Tesla в Китай не разпределя произведените коли от втората половина на тримесечието за вътрешния пазар, както обикновено прави, а вместо това произвежда бройки Model Y и Model 3 за доставка на външни пазари.

Както вече беше съобщено, произведените в Китай Model Y със задвижване на всички колела Long Range, продаван в Канада, е оборудван с по-малка, 79-киловатова батерия, произведена от LG, в сравнение с произвеждания в САЩ Model Y, който има 82-киловатова батерия, дело на Panasonic. В резултат на това пробегът е по-малък - 497 км, докато моделът, произведен във Фремонт, може да измине до531 км с едно зареждане.

Въпреки това, Drive Tesla Canada посочва, че произведените от LG батерии предлагат по-добри характеристики в студено време и деградират по-бавно от тези на Panasonic.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини