Отидете към основна версия

30 609 152

В Германия започна конфискуване на автомобили от руснаци

  • конфискация на автомобил-
  • германия-
  • руснаци-
  • русия-
  • санкции

В Германия започнаха да конфискуват автомобили с руски номера. Тамошните власти определят нормите, въведени от Берлин миналата година, като санкции срещу страната-агресор, която започна пълномащабна война в Украйна.

За проблемите на руските граждани съобщават и руските медии, към които се обръщат "обидени" руски шофьори. Например двойка с деца от Санкт Петербург, която пътува през Европа, минавайки през Германия се налага да се сбогуват с колата си.

„Шофирахме през Германия в посока Скандинавия, на аутобана край Хамбург бяхме изпреварени от кола, от която стърчеше стоп палка, а на задното стъкло светна табелата „Следвай ме“.

Германските служители на реда обясняват на смаяните руснаци за санкциите и ембаргото, след което добавят, че колата се конфискува. Личните вещи, децата и съпругата заедно с шофьора са "разтоварени" директно на пътя, Audi-то с петербургски номера е качено на репатрак и е откарано.

„Възстановявайки се от шока, собственикът се свърза с руското консулство в Берлин. От там им помагат да се свържат с представителите на митниците и предлагат да изпратят документите, които германците ще издадат, за да осигурят превод и да им кажат дали да ги подпишат или не. Но от консулството с нищо друго не могат да помогнат “, пишат руските медии.

В същото време се подчертава, че инцидентът с жителите на Санкт Петербург не е единственият за последния месец. Представителите на посолствата са принудени да махат съчувствено с ръце в отговор на всички оплаквания.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 167 гласа.

Свързани новини