Отидете към основна версия

27 392 41

Богато оборудване и фабрична АГУ: представиха най-евтиния миниван на Toyota, който е с цена под 20 000 лв.

  • toyota-
  • rumion

Новият миниван Toyota Rumion ще се предлага в две версии с бензинов двигател и с фабрична газова уредба на пропан бутан LPG. Очаква се началната цена да бъде изключително ниска - около 11 000 долара, което се равнява на под 20 000 лева.

Представянето на минивана се състоя в Индия. Автомобилът представлява нов компактен миниван, носещ името Toyota Rumion 2024. Моделът е разполага с богато оборудване и се очаква повечето покупки да са на версията с фабрична АГУ.

Новата Toyota Rumion е с дискретен дизайн. Отпред има малка решетка и продълговати фарове. Има няколко хромирани части по каросерията, като общо ще бъдат предлагани няколко конфигурации на минивана, от които клиентите да избират.

Toyota Rumion е базирана на модела Maruti Suzuki Ertiga. Основните разлики между автомобилите са във външния вид. Интериорът на минивана е предназначен за седем места. Вътре можете да намерите пластмасова облицовка, но с вложки от дърво.

Списъкът с оборудване включва аудиосистема Arkamys Surround Sense, поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, мултифункционален волан и USB връзка. В допълнение, новостта получава системата Toyota i-Connect, която предлага дистанционно управление на климатичния контрол, заключване/отключване на врати, аларми и фарове.

Toyota Rumion има аналогово арматурно табло пред водача, а в центъра на таблото е монтиран седеминчов инфотейнмънт дисплей. Toyota Rumion ще се предлага с 1.5-литров атмосферен бензинов двигател с мощност 103 к.с.

Също така, иновацията ще се предлага с фабричен комплект на метан CNG , който произвежда 88 к.с. и 121.5 Нм въртящ момент. Съчетават се с 5-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия. Разходът на гориво на бензиновата версия е 4.9 литра на 100 км, на LPG - 6.0 литра на сто километра, а модификацията на метан изразходва 3.8 килограма гориво на 100 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 92 гласа.

Свързани новини