Отидете към основна версия

2 283 9

Три колела и електромотор: в Индия представиха рикшата на бъдещето

  • mahindra-
  • alfa super tuk-tuk-
  • рикша

Иновацията е дело на Mahindra и се нарича e-Alfa Super tuk-tuk

Електрическата рикша Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk е оборудвана с двигател с мощност 2.2 конски сили и може да измине 95 км без презареждане. Може да превозва четирима пътници.

Mahindra реши да внесе напредък в класа на традиционните индийски автомобилни рикши. Компанията се готви да пусне нов електрически продукт, наречен e-Alfa Super tuk-tuk . Информация за иновацията се появи на официалния сайт на индийския автомобилен гигант.

Новата Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk изглежда като типична автомобилна рикша и визуално не се различава много от бензиновите си колеги. Има три колела и платнена тента.

Пробегът на автомобилната рикша надхвърля 95 км. Корпусът е изработен от метал и пластмаса и е проектиран да издържа на тежките условия на работа на авторикшите. Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk може да превозва четирима пътници.

Електрическият мотор на задната ос развива 2.2 конски сили (1.64 kW) и 22 Нм максимален въртящ момент. Оловна батерия с капацитет 140 Ah осигурява пробега от над 95 км.

Авторикшата идва с 18A бързо зарядно устройство. Освен това новата рикша може да се зарежда и от десетте хиляди станции за зареждане на Mahindra EV в Индия. Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk струва от 161 000 рупии (€1 775). Рикшата се предлага с 18 месеца гаранция.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen и Mahindra си стиснаха ръцете

    Volkswagen и Mahindra анонсираха ново споразумение между двете компании, изразяващо се в партньорство, което ще осигури на индийската марка компоненти ...
    19.05.2022
    3 422
    3
  • Високопроходим индийски пикап атакува българския пазар

    Продажбите на новото издание на популярния индийски пикап - Mahindra GOA Pik-Up PLUS започнаха в България от миналата седмица. В модела са направени п ...
    15.01.2020
    49 650
    56
  • Папата се качи на Mahindra

    Негово Светейшество Папа Франциск се вози на задната седалка на Mahindra KUV100 по време на посещението си в Мозамбик. Снимки и видео сподели в туитър ...
    12.09.2019
    3 218
    10
  • FCA съди индийци за менте на Jeep

    Алянсът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) е подал жалба в комисията по международна търговия в САЩ, с искане да бъде забранен износът от Индия на всъдех ...
    06.08.2018
    2 960
    7