Last news in Fakti

19 Май, 2022 16:36 3 404 3

Volkswagen и Mahindra си стиснаха ръцете

  • vw-
  • volkswagen-
  • mahindra-
  • сделка

Двете компании ще си партнират в света на електромобилите

Volkswagen и Mahindra си стиснаха ръцете - 1

Volkswagen и Mahindra анонсираха ново споразумение между двете компании, изразяващо се в партньорство, което ще осигури на индийската марка компоненти за електромобили от MEB платформата на VW Group. Споразумението бе подписано вчера и се очаква до края на годината да премине през всички законни норми и доуточнения на детайлите.

Volkswagen и Mahindra си стиснаха ръцете

Целта на споразумението е лесно и бързо електрифициране на индийския пазар, който се превръща в един от най-бързо развиващите се и важни пазари в световен мащаб. По този начин от Mahindra искат да намалят вредните емисии, както на местна почва, така и в световен мащаб.

Volkswagen и Mahindra си стиснаха ръцете

За сега не се споменават повече детайли около сделката, но от Volkswagen посочват, че платформата MEB е гъвкава и може да позволи на различни компании да построят електрически автомобили сравнително бързо и ефикасно по отношение на инвестициите. Подобна сделка Volkswagen сключи и с Ford, които обявиха, че ще направят два електрически автомобила на тази платформа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфен

    3 3 Отговор
    Честито на феновете на гол. Ф. Сега друга песен ще пеят че индийското е топ.
  • 2 Зв Лалов

    2 1 Отговор
    Китайският пазар надмина американския.
    В близко бъдеще индийският ще надмине европейският.
    А великите европейски производители спират производството с ниските сегменти, освобождавайки пазарна ниша за китайци, корейци и индийци.
  • 3 Шолц

    1 1 Отговор
    Махиндра са по добри!