Отидете към основна версия

1 572 1

Mini разработи специален Cooper за Нюрбургринг

  • mini-
  • jcw-
  • cohn cooper works-
  • bulldog racing edition

Bulldog Racing Edition е специално направен на Нюрбургиринг

Mini съвсем скоро ще обнови Cooper, но това не пречи на компанията да представи още една нова разработка на базата на настоящото поколение. Новият Bulldog Racing Edition е разработен с помощта на отбора със същото име, който финишира втори в тазгодишното състезание “24 часа на Нюрбургринг“.

Колата е базирана на версията John Cooper Works на Mini с три врати. Модификациите са направени специално за пистата и са вдъхновени от двата състезателни автомобила, използвани от отбора Bulldog Racing. Заводското окачване е заменено от регулируемо окачване KW V3, което е настроено на Нюрбургринг и на теория трябва да предостави най-доброто поведение именно там.

Под капака продължава да работи 2,0-литровият двигател с турбо, който генерира максимална мощност от 231 к.с. Двигателят е оборудван с нова изпускателна система от Remus, а мощността от четирицилиндровия двигател продължава да се предава към предните колела чрез шестстепенна автоматична трансмисия. Оригиналните джанти са заменени със 17-цолови джанти OZ HyperGT, оборудвани с гуми Pirelli P Zero с размер 205/45 R17.

Хечбекът е загубил задните си седалки, а като мярка за намаляване на теглото е монтирана стойка с мрежа. Освен това под лоста на ръчната спирачка е поставена индивидуално номерирана табелка, която съответства на външните емблеми с името на специалното издание на модела. Декоративното фолио на покрива на Bulldog Racing завършва промените в дизайна в сравнение със стандартния JCW.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Ето го новото Mini

    Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. MINI продължава последователно по пътя към моделна гама с изцяло електрическо задвижва ...
    01.09.2023
    9 699
    8