Отидете към основна версия

4 614 7

Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа

  • vw-
  • volkswagen-
  • t-roc-
  • кабриолет

Кросоувърът е имал над 8700 клиента

Хората се смееха на Volkswagen, когато представиха T-Roc Cabriolet в края на 2019 г., но сега е ред на Volkswagen да се смее, след като кросоувърът се превърна в най-продавания кабриолет в Европа. Данните за продажбите, публикувани от Dataforce и показват, че той е най-продаваният автомобил в сегмента на масовите кабриолети до юли.

С 8 732 доставени бройки през седемте месеца на 2023 г., или с 9,6% повече от същия период на миналата година, T-Roc с текстилен покрив е най-успешният в своя сегмент. Той е почти два пъти по-популярен от автомобила, позициониран на второ място - Mazda MX-5, който се радва на скок в продажбите от 53,9% до 4 570 продажби. Почетната стълбичка се допълва от Alpine A110 със средноразположен двигател с 2155 автомобила.

VW произвежда кросоувъра в Португалия в завода в Палмела, докато неговият събрат с две врати и твърд неподвижен таван слиза от поточната линия в Германия в завода в Оснабрюк. T-Roc Cabrio е единственият модел от този вид, след като Land Rover прекрати производството на Range Rover Evoque Cabrio преди години.

 

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини