Last news in Fakti

21 Август, 2023 16:58 4 565 7

Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа

  • vw-
  • volkswagen-
  • t-roc-
  • кабриолет

Кросоувърът е имал над 8700 клиента

Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа - 1

Хората се смееха на Volkswagen, когато представиха T-Roc Cabriolet в края на 2019 г., но сега е ред на Volkswagen да се смее, след като кросоувърът се превърна в най-продавания кабриолет в Европа. Данните за продажбите, публикувани от Dataforce и показват, че той е най-продаваният автомобил в сегмента на масовите кабриолети до юли.

С 8 732 доставени бройки през седемте месеца на 2023 г., или с 9,6% повече от същия период на миналата година, T-Roc с текстилен покрив е най-успешният в своя сегмент. Той е почти два пъти по-популярен от автомобила, позициониран на второ място - Mazda MX-5, който се радва на скок в продажбите от 53,9% до 4 570 продажби. Почетната стълбичка се допълва от Alpine A110 със средноразположен двигател с 2155 автомобила.

VW произвежда кросоувъра в Португалия в завода в Палмела, докато неговият събрат с две врати и твърд неподвижен таван слиза от поточната линия в Германия в завода в Оснабрюк. T-Roc Cabrio е единственият модел от този вид, след като Land Rover прекрати производството на Range Rover Evoque Cabrio преди години.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калина Сакс

    11 0 Отговор
    Друг кабриолет, който да не е от премиум марка има ли изобщо? Преди 10-15 години имаше Пежо 308cc/207cc/206cc, Opel Astra / Tigra Twin Top, VW EOS, Ford Focus CC, Nissan Micra C+C... и всички тези с метален покрив - купе кабриолет. В момента единствения кабриолет, който може да си купи човек нов без да е премиум е този, Mini Cooper, New beetle или Мазда Миата.
  • 2 Факт

    10 2 Отговор
    8700 продажби са смешна цифра
  • 3 сектант

    3 10 Отговор
    Дачия ако пуснат кабрио дъстър ще го пребие това. Но ги признавам Ваг - когато цифрите говорят и боговете мълчат. Дачия и ВАГ номер 1
  • 4 Ироничен

    7 3 Отговор
    Да си го карат....
  • 5 Не-ценител

    3 2 Отговор
    Кой ше чисти пепела от седалките и мухите измежду зъбите на шафиора? Не дай си боже некоя ОСА да се шмугне под полата на некоя фуста и тя с писъци да ти се метне на врата както си я набримчил на магистралата....

    Коментиран от #7

  • 6 Турбодизел

    1 0 Отговор
    То остана ли някой да произвежда кабриолети въобще? Нормално е, когато си един от двамата и си Фолксваген при това да си първи....
  • 7 ясно

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не-ценител":

    си личи, кой не е карал кабрио :)