Отидете към основна версия

2 273 4

Хиперкарът Bugatti Chiron Super Sport се изправя срещу електрическата Tesla Model S Plaid (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron super sport-
  • tesla-
  • model s plaid-
  • драг

Един двигател с вътрешно горене срещу три електрически мотора наведнъж

Хиперавтомобилът Bugatti Chiron Super Sport беше изправен срещу Tesla Model S Plaid в драг състезание. Авторите на канала Carwow организираха поредното състезание по права линия, в което взе участие традиционният за подобни състезания електрически автомобил Tesla Model S.

Този път организаторите на състезанието избраха един от най-мощните автомобили с двигател с вътрешно горене - хиперавтомобилът Bugatti Chiron Super Sport - да се конкурира с най-мощната модификация на Tesla - Plaid Sport. В резултат на това дуелът между двата модела се сведе до конфронтация между два вида задвижване - ДВГ срещу електричество.

Електрическият автомобил Tesla Model S в модификацията Plaid с тегло 2 190 килограма разполага с три електрически мотора, произвеждащи 1 020 конски сили и 1 420 Нм въртящ момент, които се предават на асфалта чрез задвижване на четирите колела.

Рядък дори по стандартите на колекционерите на автомобили, Bugatti Chiron Super Sport е оборудван с 8.0-литров W16 двигател с мощност 1 600 конски сили, развиващ 1600 Нм въртящ момент. Това купе тежи внушителните 1 945 килограма, но хиперколата струва почти 50 пъти повече от съперника си.

Цената обаче не винаги влияе на изхода от състезанието по права линия, като в случая най-важни са мощността и теглото. В случая, по-мощният и по-лек Chiron Super Sport се опитва да се справи с Model S Plaid, която обаче има предимството на незабавното подаване на въртящ момент. Вижте какво се случва.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини