Отидете към основна версия

12 824 4

Първо видео на арабския суперкар с 5000 к.с.

  • devel-
  • sixteen-
  • видео

Клип в YouTube разсейва поне донякъде повсеместния скептицизъм, с който бе посрещната арабската хиперкола Devel Sixteen, представена в Дубай в началото на месеца. Видеото е с доста ниско качество, но въпреки това доказва, че автомобилът може да се движи, а не е просто изложбен макет.

Според създателите му Devel Sixteen може да развие скорост от 560 км/ч и има 16-цилиндров двигател с четири турбокомпресора и мощност 5000 к.с. Тези фантастични параметри предизвикаха снизходителна насмешка сред повечето специалисти и породиха натрапчиви съмнения, че арабите просто надуват мускули пред автомобилния свят.

Devel Sixteen тепърва ще трябва да доказва на практика, че каталожните характеристики имат допирна точка с реалността, а не са просто медийна пушилка. Трябва да се признае, че ако се съди по звука от видеото, арабската суперкола определено притежава "гласови" данни в съответствие със заявената динамика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Араби се фукат със суперкар с 5000 к.с.

    Инженерни шедьоври като Bugatti Veyron или Lamborghini Veneno явно се струват прекалено примитивни за изисканата арабска клиентела. Ако се съди по пре ...
    07.11.2013
    32 029
    21