Отидете към основна версия

1 588 8

Toyota пуска ел. пикап през следващата година

  • toyota-
  • пикап-
  • hilux-
  • електрически пикап

В началото той ще се използва в Тайланд

Toyota, се подготвя да проведе изпитания на електрически пикап. Този ход идва в отговор на представянето на няколко нови електрически автомобила от китайски автомобилни производители в Тайланд, където японската компания държи над една трета от пазаа.

Приблизително половината от всички автомобили, продадени в Тайланд през 2022 г., са пикапи, така че в света на електрическите пикапи очевидно има много неизползван потенциал. При неотдавнашен разговор с Reuter изпълнителният вицепрезидент на Toyota Daihatsu Engineering & Manufacturing Прас Ганеш потвърди, че се работи по електрически пикап предвиден за местния пазар. Той добави, че Toyota изгражда своя капацитет за научноизследователска и развойна дейност в областта на електрическите превозни средства в цялата страна.

Преди около година, Toyota представи концепт за изцяло електрически пикап, базиран на модела Hilux. Това представяне се състоя в Тайланд и се очаква скоро този автомобил да се появи на пътя. Ганеш казва, че от началото на 2024 г. Toyota ще изпробва малък брой от своите електрически пикапи в град Патая, където те ще се използват като таксита с монтирани в леглата им пейки за сядане, което един от най-разпространените видове таксита на местния пазар.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини