Отидете към основна версия

1 371 6

Проблем с въздушните възглавници на Tesla в Европа

  • tesla-
  • model model x-
  • волан-
  • въздушна възглавница

Компанията е разменила воланите

Проблемите на Tesla с нетипичния yoke волан продължават, след като производителят разкри, че някои модели S и X със срязания волан имат въздушна възглавница от кръглия волан и обратно.

В информацията се казва, че когато някои Model S и Model X са били в сервизните центрове, воланът може да е бил оборудван с въздушна възглавница за водача, предназначена специално за другия тип волан. Освен това някои допълнително монтирани yoke волани са имали въздушна възглавница, която е била предназначена за кръглия волан.

Tesla твърди, че това объркване може да намали ефективността на въздушните възглавници и да представлява риск за безопасността. Общо 159 автомобила са включени в изтеглянето, състоящо се от избрани Model S 2021-2023, произведени между 3 февруари 2021 г. и 21 септември 2023 г., както и кросоувъри Model X 2021-2023, които са били сглобени от 14 юли 2021 г. до 29 септември 2023 г. Производителят на автомобили обвинява сервизните оператори, които може да са оборудвали алтернативния волан с неправилната въздушна възглавница за водача.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини