Отидете към основна версия

2 387 50

Lada отново започна да прави коли без въздушни възглавници

  • lada-
  • автоваз-
  • granta-
  • въздушни възглавници

Причината е липса на компоненти

Бюджетната Lada отново е пусната без важна система за сигурност. През ноември Lada Granta започва да слиза от поточната линия в Толиати без въздушни възглавници. Причината е недостиг на компоненти. АвтоВАЗ не е имал време да се подготви за санкциите, наложени от САЩ, и да установи доставката на въздушни възглавници, пише вътрешният публичен източник Avtograd News в социалната мрежа Vkontakte във връзка с изявление на първия вицепрезидент по стратегията и техническото развитие на компанията Евгений Шмельов, съобщават от motor.ru.

От пресслужбата на АвтоВАЗ съобщиха, че в гамата на Granta отново може да се появи антикризисна версия без въздушни възглавници, "съответстваща на действащите в Русия разпоредби и правила".Вътрешни лица вече съобщиха за нов недостиг на въздушни възглавници през октомври 2023 г. В средата на миналия месец автомобилният гигант пусна Granta и Niva за поне два дни без тях. Твърдеше се, че некомплектованите автомобили се съхраняват на паркинг в Толиати, където чакат пристигането на части.

Това не е първият случай, в който Lada Granta губи възглавниците си. През 2022 г., поради кризата с доставките, светът видя опростено изпълнение без "сложна" електроника и въздушни възглавници. През есента на същата година АвтоВАЗ съобщи, че е успял да реши проблема с наличието на компоненти, и повиши цените. Granta отново започна да се оборудва с въздушна възглавница за шофьора, а в топ конфигурациите - с предна въздушна възглавница за пътника отпред.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Проектът "Китайска Lada" се провали

    Рекламираният широко в руските медии проект Lada X-Cross 5 беше закрит. Масовото производство на китайския кросоувър FAW така и не успя да бъде устано ...
    02.02.2024
    2 949
    19