Отидете към основна версия

4 086 54

Tesla ще глобява собствениците на Cybertruck при препродажба

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап

Мярката важи за първата година

Tesla няма да позволи на собствениците на Cybertruck да продават новия електрически пикап през първата година от доставката, освен ако не поискат изричното разрешение на производителя на автомобили и не дадат възможност на Tesla да го изкупи обратно.

Cybertruck е може би най-дългоочакваният нов продукт на Tesla, а Елон Мъск заяви, че първите доставки са насрочени за 30 ноември. Въпреки че Tesla все още не е обявила дори окончателните спецификации и подробности за цените на Cybertruck, тя актуализира своето споразумение за поръчка на моторни превозни средства с условие само за собствениците на Cybertruck.

Собствениците, които искат да продадат автомобила си през първата година, могат да го направят само при непредвидена причина и трябва да уведомят Tesla в писмен вид и да дадат на компанията разумен срок да закупи автомобила по свое усмотрение. Ако Tesla откаже да закупи автомобила, собствениците ще могат да го продадат на трета страна, но само след като получат писмено съгласие от автомобилния производител.

На нарушителите на договора може да бъде наложена неустойка в размер на 50 000 долара или стойността на автомобила. Tesla може също така да се опита да предотврати прехвърлянето на собствеността на автомобила и да откаже да продава на собственика бъдещи автомобили.

Не е необичайно производителите на автомобили да възпрепятстват собствениците на желани нови превозни средства да ги препродават с подобни договори. Ford направи това с третото поколение GT, а GM - с ранните екземпляри на GMC Hummer EV. Porsche също често го прави с лимитирани версии на 911 и в момента принуждава купувачите на новото 911 S/T да вземат автомобила си на лизинг през първите 12 месеца. Въпреки това е много необичайно за автомобилен производител да прилага правило за забрана на прехвърлянето за масов автомобил като Cybertruck, за който Tesla съобщава, че има над 2 милиона поръчки.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини