Отидете към основна версия

4 490 5

Шефът на Mercedes показа на какво е способен EQG (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • eqg-
  • g-klasse

Електричечският офроудър ще дебютира съвсем скоро.

Mercedes представя G-класата в края на 70-те години на миналия век и обновява легендарния офроудър едва в началото на 90-те години. Едва през 2018 г. се появява истинско ново поколение на модела, а през 2024 г. ще се случи още една голяма трансформация. Инженерите са на път да изтръгнат конвенционалните двигатели и да ги заменят за изцяло електрическа версия.

Виждаме не кой да е, а главният изпълнителен директор на Mercedes, който кара електрическата G-класа в Австрия нагоре по планината Шьокъл. Видеото става още по-интересно, когато Ола Калениус прави така наречения G-завой. По същество това е танков завой и ако не сте запознати с този термин, той се отнася до извършването на 180-градусов завой на място. Това ще се предлага в EQG и изглежда, че ще се активира чрез натискане на бутон и използване на лявото перо зад волана.

Главният изпълнителен директор на Mercedes действително направи 360-градусов завой, но в информационно-развлекателната система има настройка, която позволява на EQG да прави 90-градусов завой. Роденият в Швеция изпълнителен директор обяснява, че това може да ви е от полза, когато сте извън пътя и закъсате. Това е възможно благодарение на четирите електромотора на EQG - по един за всяко колело. За да е сигурно, че батерията няма да се повреди, докато се движите извън утъпканите пътища, долната част на каросерията е подсилена с два слоя въглеродни влакна и различен вид материал между тях.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини