Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 18:20 4 474 5

Шефът на Mercedes показа на какво е способен EQG (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • eqg-
  • g-klasse

Електричечският офроудър ще дебютира съвсем скоро.

Шефът на Mercedes показа на какво е способен EQG (ВИДЕО) - 1

Mercedes представя G-класата в края на 70-те години на миналия век и обновява легендарния офроудър едва в началото на 90-те години. Едва през 2018 г. се появява истинско ново поколение на модела, а през 2024 г. ще се случи още една голяма трансформация. Инженерите са на път да изтръгнат конвенционалните двигатели и да ги заменят за изцяло електрическа версия.

Виждаме не кой да е, а главният изпълнителен директор на Mercedes, който кара електрическата G-класа в Австрия нагоре по планината Шьокъл. Видеото става още по-интересно, когато Ола Калениус прави така наречения G-завой. По същество това е танков завой и ако не сте запознати с този термин, той се отнася до извършването на 180-градусов завой на място. Това ще се предлага в EQG и изглежда, че ще се активира чрез натискане на бутон и използване на лявото перо зад волана.

Главният изпълнителен директор на Mercedes действително направи 360-градусов завой, но в информационно-развлекателната система има настройка, която позволява на EQG да прави 90-градусов завой. Роденият в Швеция изпълнителен директор обяснява, че това може да ви е от полза, когато сте извън пътя и закъсате. Това е възможно благодарение на четирите електромотора на EQG - по един за всяко колело. За да е сигурно, че батерията няма да се повреди, докато се движите извън утъпканите пътища, долната част на каросерията е подсилена с два слоя въглеродни влакна и различен вид материал между тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Якооо

    21 0 Отговор
    За който го кефят такива неща…ама нещо мнооого рядко виждам тези автомобили на такъв терен!? В реалността извън рекламата.
  • 2 НЕНОРМАЛЕН

    9 9 Отговор
    Ненормалната машина с 4 двигателя, тествана с 336 изкачвания на чукарите до Грац без никакъв проблем.
    Новото супер оръжие
    Машина за оргазми
    Top G, бейби!
  • 3 китайската

    3 5 Отговор
    Танк9 го прави пр по е 3 месеца по социалките, тия пак закъсняха с рекламата хахаха

    Коментиран от #4

  • 4 от социалките

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "китайската":

    Китайският танк не може да мине лосовия тест със 77 км/ч. При страничен удар след занасяне не му се задействат въздушните възглавници. Можеш да му се кефиш в Китай и Русия, защото в Европа с такива показатели за безопасност няма кой да го пусне.
  • 5 Трифонов

    10 4 Отговор
    Ох, тия пък вече 20 години не могат да открият себе си - slc, cls, slk, clk, eqs, eqs... glk, eqg, cl, после s class coupe, sl, gt, amg gt... трагедия. Ходи ги разбери. Всяка нова моделна гама излиза с нови означения.