Отидете към основна версия

6 492 14

Подробно за новата евтина Alfa

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • milano

Milano ще бъде използвано  за нов кросоувър

Alfa Romeo ще представи изцяло нов модел през април месец 2024-та година и след като разбрахме какво ще е името, което той ще носи, сега е ред да ви разкажем и малко повече за модела. Въпреки, че ще използва същото име, новият модел ще бъде компактен кросоувър, който ще споделя части с други модели от групата на Stellantis.

Новото предложение от сегмент B може да се предлага, както с електрическо, така и с конвенционално задвижване. Вероятно Milano ще сподели платформата си с новия Jeep Avenger, който дебютира миналата година с един електромотор, развиващ 154 конски сили. Платформата може да побере и трицилиндров, хибриден двигател.

Припомняме, че същата платформа се използва и за модели като Peugeot 2008, Opel Mokka, Peugeot 208, Opel Corsa и други. Тези модели се доказаха като изключително търсени в Европа, за това не е изненада, че от Stellantis залагат на тях и за другите си брандове.

Освен електрическата версия, “братята” на Alfa Romeo се предлагат с хибридна конфигурация и 136 конски сили. Останалите опции предлагат 1.2-литров бензиннов двигател със 100 или 130 конски сили, както и 1.5-литровият дизел със 130 конски сили. За момента не е ясно дали това ще се предлага и за Alfa Romeo Milano, но няма да е изненада, ако това се случи.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.

Свързани новини