Отидете към основна версия

7 161 17

Dacia Duster получи версия за тежък офроуд

  • dacia-
  • duster-
  • carpoint-
  • тунинг

Тунинг отделът на Carpoint, CP Performance, представи "Offroad Edition" на автомобилното изложение в Есен. Offroad Edition превръща Dacia Duster в експедиционен автомобил, предназначен за офроуд операции.

Основата за Offroad Edition е топмоделът на Dacia Duster, оборудван с двигател 1.3 TCe 150 4x4, разполагащ с турбокомпресор, мощност 150 к.с. и задвижване на всички колела. CP Performance усъвършенства автомобила с повдигащо окачване H&R/Koni, увеличавайки пътния просвет с приблизително 40 мм. Защитата срещу удари от неръждаема стомана и повдигащото окачване допринасят за подобрената проходимост.

Duster Offroad Edition се движи с офроуд гуми Insa Turbo Dakar (235/65R16), монтирани върху стоманени джанти Dotz. Колелата са с индивидуални червени акценти, съответстващи на цветовата гама на дизайнерското фолио в червено/бяло/сребърно на матово черен фон. Броните, праговете и арките на колелата са покрити с матова, устойчива на надраскване боя "Raptor", която придава още по-корав вид.

CP Performance монтира гъвкави уширители на арките на колелата, за да покрие гумите и да осигури по-широк вид на калниците. Над релсите на покрива на Duster е монтиран багажник за покрива, който носи различно експедиционно оборудване и широка LED светлина. Офроуд изданието включва допълнителни елементи като шнорхел за преминаване на вода и мощна лебедка за предизвикателни терени.

Офроуд характеристиките се разпростират и върху интериора, където CP Performance заменя заводския интериор на Dacia с комбинация от кожа и алкантара с червени акценти върху седалките, задната седалка, вратите и страничните панели, ръчната спирачка, както и волана. Стелките и подът на багажника са изработени от рифелована неръждаема стомана. Отличителна черта на интериора е искрящото звездно небе, създадено със светодиоди, подобно на това при Rolls-Royce.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с Dacia Sandrider

    Румънският производител на автомобили Dacia, член на френската група Renault, току-що представи Sandrider - своя чисто нов прототип, който ще се състе ...
    30.01.2024
    4 325
    10