Отидете към основна версия

1 452 9

Abarth празнува 75-тата си годишнина със специален модел

  • abarth-
  • fiat-
  • 695-
  • 595

659 75° Anniversario ще бъде направен в ограничен тираж

Abarth посрещна тенденцията за електрически превозни средства с предложения като 500e и 600e, емблематичният тунер на Fiat остава отдаден на своите корени, а именно създаването на вълнуващи бензинови хотхечбеци. Пример за това е популярният Abarth 695, който получава още едно специално издание в чест на 75-годишнината на марката. Наречена Abarth 695 75° Anniversario, тази последна итерация вдъхва нов живот на модела, който пленява ентусиастите вече повече от 16 години. Първоначално представен като високоефективен вариант на Fiat 500 през 2008 г. под наименованието 595, 695 получава множество ексклузивни подобрения за това знаково честване.

Начело на подобренията са поръчковите 17-цолови джанти, украсени със златно покритие, което допълва табелките на каросерията, отличаващи се със сложни детайли. Забележително е, че графики с бутала украсяват задните калници, а изпъкналото лого "Abarth". В допълнение към естетическото очарование, на покрива гордо се вижда голям мотив на скорпион, завършен в блестящо злато. Ентусиастите ще разпознаят и характерните вертикално подредени накрайници на изпускателната система - отличителен белег на дизайна, въведен през 2021 г. с Abarth F595 и впоследствие възприет в цялата гама.

Последната итерация на серията 695 запазва 1,4-литровият бензинов двигател с турбокомпресор с мощност от 180 к.с. и въртящ момент от 250 нютон метра. В съчетание с петстепенна механична скоростна кутия, предаваща мощността към предния мост, 695 постига бърз спринт от 0 до 100 километра в час само за 6,7 секунди, като кулминацията е максимална скорост от 225 км/ч.

Макар че интериорът може да показва признаци на своята възраст, Abarth е вкарал нотка модерност с обмислени подобрения. Алкантара покрива част от арматурното табло, придавайки премиум усещане на атмосферата в купето. Карбоновите седалки Sabelt, подчертани с ярки жълти шевове и надпис "75° Anniversario", бродиран на подглавниците, излъчват ретро-вдъхновение. Въпреки винтидж очарованието на купето, модерните удобства изобилстват, включително климатроник, безпроблемна интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, два 7-инчови екрана и аудиосистема Beats. От модела ще бъдат направени 1368 бройки.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини