Отидете към основна версия

6 065 56

Renault сменя стратегията: ДВГ ще е актуален и през следващото десетилетие

  • renault-
  • двг-
  • двигател

Компанията вярва в бъдещето на бензиновите и дизеловите коли

Стратегията на Renault за следващото десетилетие включва запазване на двигателите с вътрешно горене в гамата от автомобили, както и въвеждането на електрически превозни средства. Този подход има за цел да позволи на Renault да остане гъвкаво в отговор на пазарните тенденции, особено като се има предвид по-бавното от очакваното внедряване на електромобилите. Докато други автомобилни производители правят изявления за своите амбиции в областта на електрическите превозни средства, Renault заема по-предпазлива позиция.

Въпреки че главният изпълнителен директор на групата Лука де Мео по-рано намекна за потенциален преход към изцяло електрическа европейска гама до 2030 г., той също така подчерта, че графикът ще зависи от преобладаващите пазарни условия. Въпреки това Renault предвижда, че коняенционалните и хибридните автомобили ще продължат да играят значителна роля, като до 2040 г. ще съставляват до 40% от пазара.

Сега Камболиев доразви подхода на Renault, като посочи, че компанията ще предлага както електрически автомобили, така и автомобили с двигател с вътрешно горене (ДВГ) с хибридна технология във всеки сегмент. Това означава, че модели като Renault 5 EV ще съжителстват с аналози с ДВГ като Clio, заемайки сходни позиции в съответните пазарни сегменти.

Междувременно Renault не е единственият автомобилен производител, който коригира своите продуктови прогнози. Съвсем наскоро Mercedes Benz преразгледа своята по-ранна прогноза за постигане на 100 % продажби на електрически автомобили до 2030 г. Вместо това компанията се фокусира върху продължаващото развитие на технологиите за ДВГ и хибридните технологии и през следващото десетилетие. Тази промяна отразява прагматично признаване на променящия се автомобилен пейзаж и предпочитанията на потребителите, като гарантира, че както традиционните, така и електрическите задвижвания остават възможности за потребителите.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини