Отидете към основна версия

1 312 24

Jaguar спира производството на коли с ДВГ

  • jaguar-
  • xj-
  • xf

Компанията ще представи нови електрически модели

Jaguar предприема смела стъпка, като се ангажира да произвежда само електрически превозни средства с батерии (BEV), разграничавайки се от други марки, които постепенно преминават към тази технология в продължение на няколко години или дори десетилетие. Британската марка обяви плана си да спре производството на модели, задвижвани с бензин, преди да представи нова гама, съставена изключително от BEV автомобили. Тази стратегическа промяна е в процес на подготовка през последните три години, докато Jaguar се подготвя за своя преход към електромобили.

В неотдавнашно интервю за Road & Track Джо Еберхард, президент и главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover North America, разкри намерението на компанията да прекрати производството на настоящите си модели, преди да премине към изцяло електрическа гама.

Еберхардт обясни: "По-голямата част от нашите продукти ще спрат да се произвеждат през юни, но ще продължат да се продават за по-дълъг период от време. Разработихме производствен график, за да осигурим непрекъснато снабдяване с автомобили до въвеждането на новите автомобили. Стремим се да управляваме прехода плавно, като гарантираме, че разполагаме с достатъчен обем, за да преодолеем разликата до пускането на новия продукт."

Въпреки това Jaguar предвижда намаляване на обема на продажбите, тъй като преминава към гама изцяло електрически автомобили. През 2017 г. компанията е продала близо 180 000 автомобила и SUV в световен мащаб, но очаква тази цифра да намалее значително, като потенциално може да се колебае около 50 000 единици, когато на пазара излязат първите ѝ три електромобила от новата ера. Въпреки очакваното намаляване на обема на продажбите, Jaguar остава ангажиран с визията си за електрическо бъдеще, като дава приоритет на устойчивостта и иновациите в продуктовото си портфолио.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Jaguar убива всичко, което не е SUV

    Jaguar се подготвя за значителна промяна в стратегията си, тъй като иска да се сбогува с моделите XE , XF и F-Type , отбелязвайки края на една ера за ...
    07.03.2024
    1 699
    4